e-twinning: “Ανοίγματα – Φτερουγίσματα”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των «έγκλειστων» δημοτικών σχολείων ενηλίκων κρατουμένων που
λειτουργούν στα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας:

  • το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεώνα Θηβών στις γυναικείες φυλακές,
  • το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού στο Σ. Κ. Κορυδαλλού Ι (ανδρικές φυλακές) και
  • το 45ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας,

μέσω του προγράμματος e-twinning: «Ανοίγματα – Φτερουγίσματα» μοιράστηκαν τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους και τις εμπειρίες τους.

Εκτός από το πλούσιο υλικό που παράχθηκε από τις μαθήτριες και τους μαθητές, μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε και να «κάνουμε μάθημα» και τα τρία σχολεία μαζί μέσω διαδικτυακής συνάντησης.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα δύο βιβλία του σχολείου μας που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής.

Βιβλίο πρώτο: «Πες το με ένα τραγούδι! – Απαντώ με μια σκέψη!»
Αυτό το βιβλίο δημιουργήθηκε, όταν οι συμμαθήτριες μας από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεώνα μας έστειλαν τα τραγούδια τους.
Αφού τα διαβάσαμε και τα ακούσαμε πολύ προσεκτικά, απαντήσαμε σε ένα – ένα με μεγάλη προσοχή, αλλού με μια ζωγραφιά, αλλού με τις σκέψεις μας και αλλού με ένα τραγούδι.
Εμείς οι μαθητές του 19ο Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού τις ευχαριστούμε από καρδιάς για το δώρο τους.

Book titled '- Πες το με ένα τραγούδι! - Απαντώ με μια σκέψη!'
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

Βιβλίο Δεύτερο: «ΘΕΛΩ»
Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε από τους μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, στα πλαίσια της συνεργασίας των “Δημοτικών των Φυλακών”: 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεώνα, 19ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού και 45ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας για το πρόγραμμα e-twinning: “Ανοίγματα – Φτερουγίσματα”.
Το θέμα που επεξεργαστήκαμε είναι τα “θέλω” μας. Τι θέλουμε για τον εαυτό μας αυτή τη στιγμή; Τι θέλουμε όταν θα βγούμε από τη φυλακή; Τι θέλουμε για τους συνανθρώπους μας;

Book titled 'ΘΕΛΩ Πρόγραμμα e-twinning: 'Ανοίγματα - Φτερουγίσματα'19ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού'Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper